Harjat

Kaikki mitä sinun tarvitsee tietää vahaharjoista lumilautojen ja suksien huoltoon

Lumilautasi tai suksiesi vahaaminen on olennainen osa huoltoa, jolla varmistetaan optimaalinen suorituskyky rinteissä. Oikean vahan valinnan lisäksi oikean vahaharjan käyttö on yhtä tärkeää. Vahaharjat auttavat levittämään ja hieromaan vahaa, poistamaan ylimääräisen vahan ja kiillottamaan alustan. Tässä kattavassa oppaassa syvennymme kaikkeen, mitä sinun on tiedettävä vahaharjoista, mukaan lukien eri tyypit, kuten hevosenhiusharjat, kupariharjat ja nailonharjat.

Belagin harjan toiminta

Belagiharjalla on ratkaiseva rooli lumilautojen ja suksien vahaamisessa. Ne auttavat levittämään vahan tasaisesti alustalle, parantavat liukuominaisuuksia ja pidentävät materiaalin käyttöikää. Lisäksi vahaharjat auttavat poistamaan ylimääräisen vahan ja kiillottamaan alustan, jotta siitä saadaan sileä ja tasainen pinta.

wax borstel

Vahaharjat, mitä tyyppejä on olemassa?

 1. Jouhiharjat: Hevosenhiusharjat ovat suosittuja niiden pehmeyden ja kyvyn levittää vaha tasaisesti. Luonnollinen hevosenhius ei ole liian jäykkää eikä liian pehmeää, joten se on ihanteellinen vahan kiillottamiseen sen levittämisen jälkeen. Nämä harjat soveltuvat sekä lumilaudoille että suksille ja jättävät alustaan kauniin kiillon.
 2. Kupariharjat: Kupariharjat on suunniteltu palauttamaan alustan rakenne ja poistamaan ylimääräinen vaha. Kupariharjakset ovat jäykemmät kuin hevosenhiusharjat ja auttavat avaamaan alustan huokosia, jolloin vahan imeytyminen ja pito lumessa paranevat. Nämä harjat ovat erityisen käyttökelpoisia vanhoille tai voimakkaasti vahatuille lumilaudoille ja suksille.
 3. Nylonharjat: Nylonharjat ovat erittäin monipuolisia ja niitä käytetään eri tarkoituksiin vahauksen aikana. Niitä voidaan käyttää vahan tasaiseen levittämiseen, ylimääräisen vahan poistamiseen ja alustan kiillottamiseen. Nailonharjoja on saatavana eri tiheyksiä ja jäykkyyksiä riippuen halutusta käyttökohteesta ja alustan kunnosta.
 4. Messinkiharjat: Messinkiharjoja käytetään usein lumilautojen ja suksien pohjan puhdistamiseen ja teksturointiin. Messinkiharjakset ovat jäykkiä ja auttavat poistamaan lian, pölyn ja vanhat vahajäämät sekä palauttamaan alustan rakenteen, jotta se pysyy paremmin lumessa.

Miten vahaharjoja käytetään

Vahaharjojen käyttäminen lumilautaa tai suksia huollettaessa vaatii hieman valmistelua ja huolellisuutta. Seuraavassa on yleisiä ohjeita:

 1. Valmistelu: Varmista, että lumilauta tai sukset ovat puhtaat ja kuivat ennen vahauksen aloittamista. Poista lika, pöly ja vanhat vahajäämät alustasta harjalla tai liinalla.
 2. Levitä vaha: Levitä tasainen kerros vahaa lumilaudan tai suksien alustaan vaharaudalla. Varmista, että vaha jakautuu tasaisesti pinnalle.
 3. Vahaharjan käyttäminen: Levitä vaha tasaisesti alustalle vahaharjalla. Työskentele pitkillä, tasaisilla liikkeillä lumilaudan tai suksien pituutta kohti. Käytä eri harjoja eri tehtäviin, esimerkiksi hevosenhiusharjaa vahan kiillottamiseen ja kupariharjaa ylimääräisen vahan poistamiseen.
 4. Kiillotus: Kun olet levittänyt vahan tasaisesti, käytä harjaa pohjan kiillottamiseen. Tee pitkiä, päällekkäisiä vetoja tasaisen ja yhtenäisen pinnan aikaansaamiseksi.

Vinkkejä varmistusharjojen käyttöön

 • Käytä eri tehtäviä varten erilaisia varmistusharjoja: Käytä hevosenhiusharjaa vahan kiillottamiseen ja kupariharjaa ylimääräisen vahan poistamiseen ja pohjan rakenteen palauttamiseen.
 • Työskentele pitkillä, tasaisilla vedoilla: Työskentele aina lumilaudan tai suksen pituussuunnassa, jotta vaha jakautuu tasaisesti ja pinta on sileä.
 • Huolehdi harjoista: Puhdista vahaharjat säännöllisesti lian, pölyn ja vanhojen vahajäämien poistamiseksi ja suorituskyvyn optimoimiseksi.

Osta vahaharjaa verkossa osoitteesta Sideways

Vahaharjat ovat välttämättömiä välineitä kaikille lumilautailijoille ja hiihtäjille, jotka haluavat pitää välineensä huippukunnossa. Oikeilla vahaharjoilla ja -tekniikoilla voit parantaa lumilautasi tai suksiesi liukuominaisuuksia ja pitää rinteessä mahdollisimman paljon hauskaa. Käyttämällä erityyppisiä vahaharjoja ja työskentelemällä huolellisesti voit varmistaa, että lumilautasi tai suksesi ovat aina optimaalisessa kunnossa seuraavaa lumiseikkailuasi varten.

Olet tullut oikeaan paikkaan, sillä meillä on varastossamme erilaisia vahaharjoja sellaisilta tuotemerkeiltä kuin Homenkol ja Oneball. Tilaa jo tänään verkkokaupastamme, niin voit aloittaa suksesi tai lumilautasi huollon kahden päivän kuluessa.

Belag borstels