Lumilauta P-tex tikut

P-Tex-tikkuja suksien ja lumilautojen pohjien uudelleenviimeistelyyn

P-Tex-keppi on hiihtäjien ja lumilautailijoiden välttämätön työkalu, jonka avulla he voivat tehokkaasti korjata suksiensa tai lumilautansa kiinnityspohjan vaurioita. Alla a kuvaillaan tarkalleen, mitä P-Tex-kepit ovat ja miten niitä käytetään.

P-Tex Sticks

Mitä P-Tex-kepit ovat?

P-Tex-keppi, joka tunnetaan myös nimellä belay repair stick, on muovipala, jota käytetään suksien ja lumilautojen kiinnitysvaurioiden korjaamiseen. Se koostuu polyeteenistä (PTEX), kestävästä ja sitkeästä materiaalista, joka kestää vuoriston kovia olosuhteita.

Mihin käytät P-Tex-tikkuja?

P-Tex-tikun päätehtävä on täyttää ja korjata varmistuksen vauriot. Tähän kuuluvat naarmut, urat ja reiät pohjassa. Täyttämällä vaurioitunut alue P-Texillä ja kiillottamalla ja viimeistelemällä se, palautat pohjan ja teet siitä jälleen kauniin ja sileän, mikä parantaa liukusuoritusta.

ptex sticks

Erilaiset P-Tex-kepit

P-Tex-tikkuja on kahta eri tyyppiä. Musta P-Tex ja kirkas P-Tex. Jos suksesi tai lumilautasi pohja on täysin musta, voit valita mustat korjaustikut. Jos suksen pohja on värillinen tai kirkas, mutta sen alla on väriä, voit valita kirkkaat tai läpinäkyvät P-Tex-tikut. Näin P-Tex ei näy. Käytätkö tässä tilanteessa mustaa P-Texiä? Silloin näet aina edelleen mustat raidat.

Miten käsittelet P-Tex-tikkua lumilautojen korjausta varten?

P-Tex-tikun käsittely varmistuskorjausta varten vaatii huolellista valmistelua ja toteutusta. Tässä on vaiheittainen ohje suksien ja lumilautojen varmistuksen korjaamiseen P-Tex-kepillä:

Vaihe 1: Pinnan valmistelu

 1. Puhdista vaurioitunut alue perusteellisesti pehmeällä harjalla lian, pölyn ja irtoavien hiukkasten poistamiseksi.
 2. Käytä rasvanpoistoainetta, kuten isopropyylialkoholia, jäljellä olevan lian ja rasvan poistamiseksi.
 3. Anna pinnan kuivua kokonaan ennen jatkamista.

Vaihe 2: P-Tex Stickin lämmittäminen

 1. Käytä sytytintä, kynttilää tai erityistä P-Tex-korjauspistoolia lämmittämään P-Tex-tikkua varovasti.
 2. Pidä P-Tex-tikkua liekin tai lämmityselementin yläpuolella ja liikuta sitä edestakaisin, kunnes se alkaa sulaa ja muuttuu nestemäiseksi.
 3. Varo kuumentamasta P-Tex-tikkua liikaa, jotta se ei pala.

Vaihe 3: P-Texin levittäminen

 1. Levitä sulatettua P-Texiä tasaisesti varmistuksen vaurioituneelle alueelle.
 2. Täytä kaikki naarmut, urat, reiät ja halkeamat sulalla P-Texillä varmistaen, että koko vaurioitunut alue on peitetty.
 3. Levitä ja tasoita P-Tex tasaisesti metallikaapimella tai muulla työkalulla tasaisen lopputuloksen aikaansaamiseksi.

Vaihe 4: Kovettuminen

 1. Anna korjatun P-Texin kovettua täysin valmistajan ohjeiden mukaisesti. Tämä voi kestää muutamasta minuutista useisiin tunteihin ympäristön lämpötilasta ja levitetyn P-Texin paksuudesta riippuen.
 2. Varo häiritsemästä tai koskettamasta korjattua aluetta kovettumisprosessin aikana optimaalisen tartunnan varmistamiseksi.

Vaihe 5: Ylimääräisen P-Texin poistaminen

 1. Poista ylimääräinen P-Tex kaapimella. Tämä onnistuu parhaiten alumiinikaapimella.