Reunahiomakoneet

Kaikki mitä sinun tarvitsee tietää lumilautojen ja suksien reunahiomakoneistoista

Yksi hankalimmista seikoista lumilautasi omatoimisessa huollossa on teräksen reunojen teroittaminen. Oikein teroitettu teräsreuna ei ainoastaan paranna pitoa ja hallintaa rinteessä, vaan myös pidentää välineesi käyttöikää. Reunan teroittimet ovat erikoistyökaluja, jotka on suunniteltu helpottamaan tätä työtä ja tuottamaan tasaisia tuloksia. Alla olevassa kuvauksessa syvennymme kaikkeen, mitä sinun on tiedettävä lumilautojen teroittimista, mukaan lukien eri tyypit, tekniikat ja vinkit optimaaliseen käyttöön.

kantenslijpers

Miten käytät teroitinta?

Reunan teroittimet on suunniteltu teroittamaan lumilautojen ja suksien teräsreunat, pitämään ne terävinä ja säilyttämään hyvän pidon lumessa. Säännöllinen teroitus pitää lumilaudan tai suksien reunat huippukunnossa, mikä on välttämätöntä turvallisen ja nautinnollisen ajokokemuksen kannalta. Useimmissa teroituslaitteissa voit asettaa kulman, jossa haluat teroittaa teräsreunan. Aseta lauta sopivaan kiinnittimeen. Aja teroitin teräksisen terän reunaa pitkin kärjestä häntään tasaisella liikkeellä. Paina teroitinta tasaisesti koko teräksen reunan jousen pituudelta.

Erilaiset teroittajatyypit

Periaatteessa on olemassa kahta erilaista teroitinta. Lumilaudan teroitin, jolla voit itse säätää kulman mieleiseksesi. On myös reunan teroittimia, joissa on kiinteä kulma.

 1. Pitsiteroittimet kiinteällä kulmalla: Nämä teroittimet vaativat käsikäyttöä, ja ne sopivat erinomaisesti käytettäväksi kotona tai matkalla. Ne ovat yleensä kompakteja ja kannettavia, joten ne mahtuvat helposti reppuun tai matkalaukkuun. Käsikäyttöisiä teroittimia on saatavana eri tyylejä ja kokoja, kuten viiloja, kiviä ja monikulmaisia työkaluja, joten voit valita tarpeisiisi parhaiten sopivan.
 2. Säädettävät reunahiomakoneet: Säädettävät reunahiomakoneet tarjoavat joustavuutta ja mukautuvuutta eri kulmille ja reunaprofiileille. Näissä teroittimissa on säädettävät ohjaimet tai kiinnittimet, joiden avulla voit säätää teroituskulmaa ja -syvyyttä tarpeidesi mukaan. Säädettävät reunahiomakoneet ovat suosittuja kokeneiden kuljettajien keskuudessa, jotka haluavat maksimaalisen hallinnan hiomaprosessiinsa.

Miten teroitat teräksen terän teroittimella?

Lumilaudan tai suksien teräsreunojen teroittaminen vaatii huolellisuutta ja tarkkuutta tasaisen tuloksen saavuttamiseksi. Tässä ovat yleiset vaiheet, joita kannattaa noudattaa, kun käytät teroitinta:

 1. Varmista asianmukainen valmistelu: Varmista, että lumilauta tai sukset ovat puhtaat ja kuivat ennen teroituksen aloittamista. Poista lika, pöly ja ylimääräinen vaha teräksen reunoilta, jotta teroitusprosessi sujuu tasaisesti. Teräksen reuna on parasta tehdä ruostumattomaksi oksidikivellä.
 2. Valitse oikea kulma: Säädä reunahiomakone haluttuun kulmaan teräsreunojen teroittamista varten. Tämä voi vaihdella ajotyylin, maaston ja henkilökohtaisten mieltymysten mukaan.
 3. Aloita teroitus: Siirrä reunahiomakone tasaisesti lumilautan tai suksen teräsreunaa pitkin käyttäen tasaista painetta ja liikettä. Työskentele kärjestä häntäpäähän ja toista tarvittaessa, jotta kuluminen olisi tasaista.
 4. Tarkista työsi: Tarkista teroittaessasi säännöllisesti terän terävyys ja tasaisuus. Säädä tarvittaessa painetta ja kulmaa optimaalisen tuloksen saavuttamiseksi. Vie kynsi teräsreunan yli. Kun näet teräsreunan kohoavan hieman naulasta, teräsreuna on terävä.
 5. Poista ylimääräinen metalli: Pyyhi teroituksen jälkeen ylimääräinen metallipöly teräsreunoista ja lumilautan tai suksien pohjasta. Puhdista pohja perusteellisesti, jotta metallipöly ei kerry ja vaikuta suorituskykyyn. Tämän jälkeen voit kiillottaa hiomapurseet ja teräsreunan timanttiviilalla.

Hyödyllisiä vinkkejä reunahiomakoneiden käyttöön

 • Käytä reunahiomakoneeseen kevyttä painetta: Aloita hionta kevyellä paineella ja lisää painetta tarvittaessa vähitellen, jotta vältät teräksen reunojen liiallisen kulumisen ja vahingoittumisen.
 • Pidä kulma vakiona: Pidä kulma vakiona hionnan aikana tasaisen lopputuloksen varmistamiseksi ja epätasaisten teräsreunojen välttämiseksi.
 • Käytä laadukkaita työkaluja: Investoi laadukkaisiin reunahiomakoneisiin ja lisävarusteisiin pitkäaikaisen ja luotettavan suorituskyvyn varmistamiseksi. Valikoimastamme löydät reunahiomakoneet osoitteesta Holmenkol. Holmenkol reunahiomakoneet ovat myös ammattilaisten käytössä.
 • Huolehdi teroittimista: Pidä reunan teroittimet puhtaina ja puhtaina liasta ja metallipölystä, jotta voit varmistaa optimaalisen suorituskyvyn ja pidentää työkalujen käyttöikää.

snowboard kanten slijper

Osta lumilauta teroittimet verkossa

Etsitkö hyvää lumilautan teroitinta? Sitten olet tullut oikeaan paikkaan. Kokoelmastamme lumilautojen huoltotuotteista löydät parhaat teroittimet Holmenkol. Tilaa netistä turvallisesti ja nopeasti, jotta pääset heti alkuun. Tiesitkö, että meiltä löydät myös vaha- ja hiomatarvikkeita ja jopa kokonaisia vaha- ja hiomasarjoja? Onko sinulla asiantuntijakysymyksiä lumilautasi teroittamisesta? Ota rohkeasti yhteyttä tai piipahda lumilautamyymälässämme.