tulitikkuvaha

wedstrijd wax

Kilpailuvaha hiihtoon ja lumilautailuun

Kilpailuvahalla, joka tunnetaan myös nimellä kilpailuvaha, on tärkeä rooli lumilautailun ja hiihdon maailmassa. Urheilijat ja ammattilaishiihtäjät ja -lumilautailijat luottavat laadukkaaseen vahaan saavuttaakseen optimaalisen suorituskyvyn kilpailuissa ja harjoituksissa. Laajassa vahausta ja hiomista käsittelevässä artikkelikokoelmassamme on myös laaja valikoima erityisiä kilpailuvahoja ja kilpailuvahoja.

Mitä kilpailuvaha on?

Kilpailuvaha, josta käytetään usein nimitystä kilpailuvaha, on erikoisvalmisteinen kuumavaha, joka on suunniteltu tarjoamaan optimaalinen suorituskyky kilpailuhiihto- ja lumilautailukilpailuissa. Ammattilaisurheilijat, kilpajoukkueet ja innokkaat harrastajat käyttävät sitä nopeuden, hallinnan ja pidon parantamiseen kilpailuissa ja harjoituksissa.

Erilaisia kilpailuvahatyyppejä

Mallistossamme on kilpailuvahaa mm. seuraavilta tuotemerkeiltä. Oneball ja Holmenkol löydät erilaisia vahatyyppejä. Mutta mitä eroja niissä tarkalleen ottaen on?

 1. Hiilivaha:

  Hiilivaha on eräänlainen hiilivetypohjainen suksi- ja lumilautavaha. Sitä käytetään usein yleisiin sovelluksiin, kuten harjoitteluun ja vapaa-ajan käyttöön, koska se toimii hyvin monipuolisesti erilaisissa lumiolosuhteissa. Se tarjoaa paremmat liukuominaisuudet, pienemmän kitkan ja paremman hallinnan.

  Tämäntyyppinen vaha on yleensä edullisempaa kuin fluorihiilivaha, ja siksi harrastelijahiihtäjät ja lumilautailijat valitsevat sen usein. Sitä voidaan käyttää useilla eri menetelmillä, kuten sulattamalla ja hieromalla raudalla tai kuumavahaamalla vaharaudalla. Levittämisen jälkeen vaha tasoitetaan vahakammalla ja kiillotetaan optimaalisen liukukyvyn saavuttamiseksi.

  Vaikka hiilivaha ei ole yhtä erikoistunut kuin fluorihiilivaha, se on edelleen suosittu valinta edullisuutensa ja monipuolisuutensa vuoksi, ja se tarjoaa edelleen merkittäviä etuja hiihtäjille ja lumilautailijoille, jotka eivät vaadi erittäin suurta suorituskykyä.

 2. Fluorihiilivaha:

  Fluorihiilivaha on kehittynyt suksi- ja lumilautavaha, joka sisältää fluorihiiliyhdisteitä. Se on tunnettu erinomaisista vettähylkivistä ominaisuuksistaan ja erinomaisesta suorituskyvystään erityisesti märässä lumessa. Tämä vaha tarjoaa paremmat liukuominaisuudet ja vähentää kitkaa, mikä mahdollistaa suuremmat nopeudet ja paremman hallinnan rinteessä. Edistyneiden ja ammattilaishiihtäjien ja -lumilautailijoiden suosiossa, ja sitä käytetään kilpailu- ja kilpasovelluksissa. Käyttö sisältää sulattamisen ja levittämisen silitysraudalla tai kuumavahauksen vaharaudalla, jonka jälkeen tasoitetaan ja kiillotetaan optimaalisen suorituskyvyn saavuttamiseksi.

 1. Puhdas fluorivaha:

  Puhdas fluorivaha eli korkean fluorihiilipitoisuuden vaha on kehittynyt suksi- ja lumilautavaha, jossa on korkea fluorihiilipitoisuus. Tämä pääasiassa huipputason ammattilaishiihtäjien ja -lumilautailijoiden käyttämä vaha tarjoaa erinomaiset vettä hylkivät ominaisuudet ja maksimaalisen liukukyvyn jopa äärimmäisissä lumiolosuhteissa. Se on paras valinta urheilijoille, jotka tavoittelevat maksimaalista nopeutta ja hallintaa rinteessä. Levitys on samanlainen kuin muilla vahoilla, jolloin se sulatetaan ja levitetään silitysraudalla tai kuumavahataan vaharaudalla, minkä jälkeen se tasoitetaan ja kiillotetaan optimaalisen tuloksen saavuttamiseksi.

Mitkä ovat otteluvahan edut?

Kilpailuvahan etuja ovat mm:

 1. Parempi nopeus: Kilpailuvaha vähentää kitkaa ja parantaa liukuominaisuuksia, minkä ansiosta hiihtäjät ja lumilautailijat voivat saavuttaa korkeampia nopeuksia rinteessä.
 2. Parempi pito: Tämä vaha tarjoaa paremman pidon ja hallinnan käännösten ja manööverien aikana, mikä on välttämätöntä huippusuoritusten saavuttamiseksi kilpailuissa ja kilpailuissa.
 3. Varusteiden suojaus: Kilpailuvahan säännöllinen käyttö suojaa suksia ja lumilautoja kitkan ja kuluttavien lumiolosuhteiden aiheuttamalta kulumiselta ja pidentää varusteiden käyttöikää.
 4. Optimaalinen suorituskyky: Erityisesti suunnitellun vahan käyttö antaa hiihtäjille ja lumilautailijoille mahdollisuuden räätälöidä varusteensa rinteiden erityisolosuhteisiin, jolloin saavutetaan maksimaalinen suorituskyky ja kilpailuetu.
 5. Parannettu kosteudenkestävyys: Näin hiihtäjät ja lumilautailijat voivat saavuttaa optimaalisen suorituskyvyn myös kosteissa tai märissä lumiolosuhteissa.

wedstrijdwax

Kilpailuvahojen ja kaikkien lämpötilojen vahojen eroavaisuudet

Kilpailuvahojen ja all-temperature-vahojen välinen ero on niiden kohdentamisessa ja suorituskykyominaisuuksissa. Kilpailuvaha, joka tunnetaan myös nimellä kilpailuvaha, on suunniteltu maksimaaliseen suorituskykyyn tietyissä lumiolosuhteissa, ja sitä käyttävät usein kokeneet ja ammattilaishiihtäjät ja -lumilautailijat kilpailuissa. All-temperature-vaha taas on suunniteltu toimimaan monenlaisissa lämpötiloissa ja lumiolosuhteissa, mikä tekee siitä monipuolisen valinnan vapaa-ajan hiihtäjille ja lumilautailijoille, jotka kohtaavat erilaisia ympäristöjä matkoillaan.

Osta kilpailuvahaa verkossa

Oletko innokas lumilautailija tai hiihtäjä ja haluat parasta parhaista? Olet tullut oikeaan paikkaan, josta löydät kaiken, mitä tarvitset lumilautasi vahaamiseen ja teroittamiseen. Verkkokaupastamme löydät laajan kokoelman lumilautojen huoltotuotteita sellaisilta tuotemerkeiltä kuin Holmenkol ja Oneball. Etsitkö täydellistä vahasettiä tai hiomasettiä? Silloin Sideways on oikea paikka!