Pohjat

Custom lumilauta pohjat

Sen, että lumilautailu on mahtavaa, olemme tietysti tienneet jo pitkään. Silti on suuri joukko, joka kärsii kylmistä ja kipeistä jaloista joka päivä lumilautailun aikana. Talviurheilu vaatii keholtasi paljon, ja kärsit nopeasti polttavista jaloista, krampeista tai kylmistä varpaista. Hyvät pohjalliset tukevat jalkaholvia ja vähentävät kantapäähän kohdistuvaa painetta. Näin paine jakautuu paremmin koko jalkaan.

snowboard zooltjes

Vältä väsymystä ja hermojen puristusongelmia

Lumilautailun aikana et purkaa jalkaa. Paine vaihtelee pääasiassa kantapään ja etujalkaterän välillä. Tätä liikettä emme tee jokapäiväisessä elämässä, ja se voi aiheuttaa hermojen puristusongelmia. Tämä aiheuttaa jalkojen pistelyä. Lisäksi se heikentää verenkiertoa, mikä voi aiheuttaa myös kylmiä jalkoja.

Ehkäise ylipronaation aiheuttamat painepisteet lumilautapohjilla

Sen lisäksi, että lumilautapohjalliset ehkäisevät hermojen puristuksia, ne ehkäisevät myös jalkaterän ylipronaatiota. Kun taivutat polvia, jalkasi kallistuvat usein enemmän sisäänpäin. Lisäksi suurella joukolla ihmisiä (joillakin suuremmassa määrin) on roikkuvat jalat. Nämä jalat notkistuvat entisestään lumilautailun aikana. Tällöin jalkaterän sisäpuolelle voi syntyä painepisteitä, kun se painuu saappaan sisäpuolta vasten. Lisäksi voi tulla kipeä pikkuvarvas, koska jalka kiertyy hieman. Hyvät lumilautapohjat tukevat jalkaa niin, että ylipronaatio estyy.

Oikea jalkaholvituki korkealle jalkaterälle

Kun sinulla on korkea varvas, huomaat, että jalkaterän alla on myös paljon tilaa. Lumilautailun aikana syntyvä paine saa jalan notkistumaan. Tämän seurauksena jalkaterästä tulee hieman pidempi ja hieman leveämpi. Jalkaterän kaaren tulisi olla pehmustettu, jotta se ei notkistuisi. Useimmissa lumilautailukenkien vakiopohjissa ei ole tukitoimintoja. Miksi ei? Hyvin yksinkertaista. Jokainen jalka on erilainen ja tarvitsee erilaisen pohjan. Henkilö, jolla on notkojalka (litteä jalka), ei voi seisoa pohjallisella, jossa on korkea kaari. Vastaavasti henkilö, jolla on korkea jalkaterä (suuri tila jalkaterän alla), ei saa tukea litteällä lumilautapohjalla.

Sidas lumilautapohjalliset hiihtoa tai lumilautailua varten

Markkinoilla on monia eri merkkejä lumilautaan tarkoitettuja pohjallisia. Markkinajohtaja tällä alalla on Sidas. Hyvä pohjallinen on esimerkiksi talviversio 3Feet osoitteesta Sidas. Pohjallisia on saatavana 3 vaihtoehtoa. Low, Medium ja High. Lisäksi tässä talviversiossa on alumiinieriste etujalkaterän alla lisäeristystä varten.

snowboard schoenen zooltjes