Sintrattu pohja lumilaudat

  • The #1 in Snowboards
  • All your favorite brands under one roof
  • Ordered before 4:00 PM = shipped the same day
  • Free shipping on orders over € 99.95.

Usein kysyttyä

What is a sintered base? plus-icon

A sintered base, also known as a gesintered base, refers to the type of base used on a snowboard. It is a construction method where the base of the snowboard is made from compressed polyethylene (PE) pellets under high pressure and heat. The result is a strong and durable base that offers excellent glide on snow.

Advantages of a sintered base? plus-icon

The major advantage of a sintered base is its porous nature, which allows it to absorb wax effectively. Additionally, a sintered base is harder than an extruded base, which helps maintain the base's profile for a longer period of time. These benefits contribute to faster glide performance of the snowboard.

Disadvantages of a sintered base:? plus-icon

A sintered base requires regular maintenance, especially waxing the snowboard. Due to the porous structure of the sintered base, it can absorb dirt, dust, and other contaminants. Regular waxing is necessary to maintain the glide performance and protect the base. This requires more effort and time compared to an extruded base, which generally requires less maintenance.

What is the cost of a snowboard with a sintered base? plus-icon

Snowboards with a sintered base are generally more expensive than snowboards with an extruded base. The production process of a sintered base is more complex and costly, which can result in a higher price for the snowboard. A snowboard with a sintered base typically starts at around €400.

Liukua nopeammin sintratun pohjan lumilaudalla

Tunnistat sen luultavasti. Tasaiset liitososuudet rinteiden välillä, joissa pysähdyt. Samalla näet muiden lumilautailijoiden vain liukuvan. Nouset ulos takasiteetistäsi ja alat astua. Erittäin turhauttavaa, kun porskutat eteenpäin, kun muut liukuvat ohitsesi. Mutta miksi joidenkin lautailijoiden ei tarvitse astua? Yksi tärkeimmistä syistä on se, että lautailijoilla, jotka liukuvat pidempään, on luultavasti sintrattu pohjainen lumilauta. Sintrattu pohja on kovempi ja imee enemmän vahaa, joten voit liukua pidempään ja nopeammin.

Mikä on sintratun pohjan lumilauta?

Sintrattu pohja on nimitys tavalle, jolla lumilautan ydin valmistetaan. Aivan kuten suulakepuristettu pohja, sintrattu pohja on valmistettu polyeteenistä. Tästä materiaalista valmistetaan pieniä palloja, jotka puristetaan yhteen korkeassa paineessa. Tämä tekee materiaalista kovempaa ja luo laudan sisään pieniä huokosia. Huokosten ansiosta sintratulla pohjalla varustettu lumilauta voi imeä enemmän vahaa.

sintered base snowboard

Sintratun pohjan edut lumilaudassa

Sintratulla pohjalla varustettu lumilauta tarjoaa useita etuja korkealaatuisten materiaaliensa ja rakenteensa ansiosta. Sintratut pohjat valmistetaan puristamalla pieniä polyeteenihiukkasia yhteen korkeassa paineessa ja kuumuudessa, jolloin syntyy kestävä ja vähähuokoinen pohja.
Sintratun pohjan tärkein etu on sen erinomainen liukuominaisuus. Pohja imee itseensä vähemmän vahaa kuin sintrattu pohja, minkä ansiosta lauta liukuu nopeammin ja pidempään suurella nopeudella, erityisesti tasaisilla osuuksilla ja hoidetuilla rinteillä. Tämän vuoksi sintrattu pohja on ihanteellinen nopeutta kaipaaville kokeneille ratsastajille.
Lisäksi sintrattu pohja tarjoaa paremman suorituskyvyn puuterilumessa. Matalahuokoinen rakenne estää lunta tarttumasta lautaan, jolloin lauta liukuu helpommin syvän lumen läpi ja sen vastus on pienempi.
Toinen sintrattujen pohjien etu on niiden kestävyys. Ne ovat vähemmän alttiita kulumiselle ja vaurioitumiselle kuin sintratut alustat, minkä ansiosta lauta kestää pidempään ja vaatii vähemmän huoltoa.
Lyhyesti sanottuna sintratulla alustalla varustettu lumilauta sopii kokeneille lumilautailijoille, jotka etsivät parempaa liukusuorituskykyä, nopeutta ja kestävyyttä. Se on täydellinen valinta ratsastajille, jotka haluavat nauttia sulavasta ajosta suurella nopeudella ja liukua vaivattomasti erilaisissa lumiolosuhteissa, hoidetuista rinteistä syvään puuteriin.

snowboard met een sintered base

Miten huollat lumilautaa, jossa on sintrattu pohja?

Sintratulla alustalla varustetun lumilautan ylläpito on tärkeää laudan suorituskyvyn ja kestävyyden säilyttämiseksi. Seuraavassa on muutamia tärkeitä vaiheita huoltoa varten:

  1. Säännöllinen vahaus: Sintrattu pohja vaatii säännöllistä vahausta liukusuorituksen optimoimiseksi. Vahaa lauta vähintään kerran kaudessa, mutta useammin, jos ajat usein. Käytä lämpötilaan ja lumiolosuhteisiin sopivaa vahaa.
  2. Puhdista pohja: Poista lika ja jäämät jokaisen ajon jälkeen pehmeällä harjalla. Käytä pohjan puhdistusainetta itsepintaisen lian ja vahajäämien poistamiseen.
  3. Teroita reunat: Teroita lumilaudan reunat pidon ja hallinnan säilyttämiseksi. Tee tämä mieluiten kauden alussa ja tarvittaessa välillä.
  4. Säilytä lautaa oikein: Säilytä lumilauta viileässä ja kuivassa paikassa, poissa suorasta auringonvalosta ja lämmityselementeistä.
  5. Korjaa vauriot: Korjaa mahdolliset pohjan tai reunojen vauriot mahdollisimman pian, jotta vältät lisävahinkoja.
  6. Huollata lauta vuosittain: Vie lumilauta vuosittain ammattitaitoiseen lumilautaliikkeeseen perusteellista huoltoa varten, johon kuuluu myös pohjan syvempien naarmujen ja rakenteiden korjaaminen.

Huolehtimalla asianmukaisesti sintratulla alustalla varustetusta lumilaudasta voit pidentää laudan käyttöikää ja nauttia edelleen optimaalisesta suorituskyvystä tunturissa.

Missä lumilaudassa on sintrattu pohja?

Yksinkertaisesti sanottuna edistyneiden ja asiantuntijoiden lumilaudoissa on sintrattu pohja. Aloittelijoiden lumilaudoissa on yleensä suulakepuristettu pohja, jotta hinta pysyisi alhaisena. Siinä ei ole mitään väärää, sillä aloittelijat eivät halua saavuttaa kovin suuria nopeuksia lähiaikoina. Jokaisessa freeride-lumilaudassa on myös sintrattu pohja. Nämä laudat kuuluvat siis automaattisesti korkeampaan segmenttiin.

Osta sintratun pohjan lumilautoja verkossa

Snowboards.eu/dk Käy hakemassa sintratun pohjan lumilauta. Bataleon Jones Roxy Arbor Burton Nidecker Rome Capita Kokoelmastamme löydät lumilaudat parhaista tuotemerkeistä, kuten , , , Lib-Tech, ,, , , , ja Gnu. Tilaa nopeasti ja turvallisesti. Tarvitsetko lisätietoja tai haluatko nähdä lumilaudat oikeassa elämässä? Pistäydy sitten lumilautamyymälässämme Nijverdalissa.