Puristetut lumilaudat

 • The #1 in Snowboards
 • All your favorite brands under one roof
 • Ordered before 4:00 PM = shipped the same day
 • Free shipping on orders over € 99.95.

Usein kysyttyä

What is an extruded base? plus-icon

An extruded base is a type of base (underside) of a snowboard. It is formed through the extrusion process, where melted polyethylene (PE) is pressed through a die and then cooled to create the final shape of the base. This is in contrast to a sintered base, which is made by compressing fine PE pellets under high pressure and heat.

Bij een directional twin snowboard is de flexibiliteit meestal iets stijver bij de tail (achterkant) dan bij de tip (voorkant). Dit geeft het board meer stabiliteit en controle bij hoge snelheden en zorgt voor betere prestaties in poedersneeuw. De bindingen zijn doorgaans iets meer naar achteren geplaatst dan bij een gewoon twin board, waardoor het board een iets meer directioneel karakter krijgt.

Advantages of an extruded base? plus-icon

An extruded base generally requires less maintenance than a sintered base. The surface of an extruded base is denser and less porous, which means it absorbs less dirt, dust, and other contaminants. This means the snowboard requires less frequent waxing and generally demands less attention and maintenance.

Disadvantages of an extruded base? plus-icon

Generally, an extruded base offers less glide performance compared to a sintered base. The surface is less smooth and has a higher coefficient of friction, resulting in less speed on the snow. This can impact the overall performance of the snowboard, particularly when riding on flat sections.

Is a snowboard with an extruded base only for beginners? plus-icon

No, a snowboard with an extruded base is not only suitable for beginners. While an extruded base is often recommended for beginners due to its lower cost, ease of maintenance, and forgiveness, it can also be suitable for snowboarders at various experience levels depending on their preferences and riding style.

Lumilauta, jossa on suulakepuristettu pohja

Lumilaudan pohja on valmistettu eräänlaisesta muovista. Sitä kutsutaan polyeteeniksi. Materiaalia voidaan käsitellä eri tavoin, joten pohjan ominaisuudet vaihtelevat. Yksinkertaisesti sanottuna lumilauta, jossa on suulakepuristettu pohja, on valmistettu sulatetusta polyeteenistä, josta tehdään levy. Tämä levy leikataan laudan muotoon ja liimataan lumilautan alle. Tämä on halvempi tuotantotapa, joten suulakepuristetun pohjan lumilauta on suhteellisen halpa verrattuna sintratun pohjan lumilautoihin. Siksi näet usein ekstrudoidun pohjan lumilautoja aloittelijoista edistyneisiin lumilautailijoihin. ekstrudoidulla pohjalla varustettuja lumilautoja on monenlaisia. Carving-lumilaudoista park- ja freestyle-lumilautoihin.

snowboard extruded base

Suulakepuristetun pohjan etu

Ekstrudoidun pohjan lumilaudalla on useita etuja tämäntyyppisen pohjan ainutlaatuisten ominaisuuksien vuoksi:

 1. Helppo huolto: Puristettu pohja vaatii vähemmän huoltoa kuin sintrattu pohja. Se on vähemmän huokoinen ja imee vähemmän vahaa, joten se on vahattava harvemmin.
 2. Kestävyys: Suulakepuristetut alustat ovat yleensä kestävämpiä ja vastustuskykyisempiä naarmuille ja vaurioille kuin sintratut alustat. Tämä tekee laudasta kestävämmän ja sopii lumilautailijoille, jotka etsivät lautaa, joka kestää.
 3. Hinta: Lumilaudat, joissa on suulakepuristettu pohja, ovat usein edullisempia kuin sintratulla pohjalla varustetut laudat. Tämä tekee niistä houkuttelevan vaihtoehdon aloitteleville lumilautailijoille tai ratsastajille, joiden budjetti on rajallinen.
 4. Helppo korjata: Jos suulakepuristettu pohja vaurioituu, korjaaminen on usein helpompaa ja halvempaa kuin sintratun pohjan korjaaminen.
 5. Pehmeä ajo: Puristettujen alustojen kitkakerroin on yleensä alhainen, mikä tekee ajosta pehmeämpää ja vähemmän tahmeaa lumella.

Vaikka suulakepuristetut alustat eivät ehkä tarjoa samaa suorituskykyä ja liukuvuutta kuin sintratut alustat, ne tarjoavat silti lukuisia etuja ja sopivat eri tasoisille lumilautailijoille, erityisesti niille, jotka etsivät vähän huoltoa vaativaa ja kestävää vaihtoehtoa.

snowbaord met een extruded base

Suulakepuristetun alustan haittapuoli

Vaikka suulakepuristetulla alustalla varustetuilla lumilaudoilla on joitakin etuja, on myös joitakin haittoja, jotka on otettava huomioon:

 1. Vähemmän liukukykyä: Sintrattuihin pohjiin verrattuna suulakepuristetuilla pohjilla on yleensä heikompi liukukyky. Ne voivat olla hitaampia tasaisilla osuuksilla ja hoidetuilla rinteillä, etenkin kun lumiolosuhteet ovat kovat ja jäiset.
 2. Vähemmän reagointikykyä: Puristetut alustat ovat yleensä vähemmän reagointikykyisiä kuin sintratut alustat. Tämä voi vaikuttaa hallinnan ja tarkkuuden tunteeseen erityisesti suurilla nopeuksilla tai nopeissa käännöksissä.
 3. Vaikeampi vahaus: Vaikka suulakepuristetut alustat vaativat harvemmin vahausta, niiden vahaaminen voi olla vaikeampaa kuin sintrattujen alustojen. Vaha ei tunkeudu yhtä syvälle alustaan, mikä voi vaikeuttaa optimaalisen vahakerroksen muodostamista.
 4. Rajallinen suorituskyky puuterilumessa: Puristetuilla alustoilla on enemmän kitkaa kuin sintratuilla alustoilla, mikä voi heikentää kantavuutta syvässä puuterilumessa. Ne eivät ehkä sovellu yhtä hyvin off-piste-ajoon syvässä lumessa.
 5. Rajoitetut vaihtoehdot: Lumilaudat, joissa on suulakepuristettu pohja, ovat yleensä harvinaisempia kuin lumilaudat, joissa on sintrattu pohja, mikä voi rajoittaa mallien ja tuotemerkkien saatavuutta.

Näistä haittapuolista huolimatta suulakepuristetuilla pohjilla varustetut lumilaudat voivat silti olla sopiva valinta eritasoisille lumilautailijoille ja tiettyihin ajotyyleihin. On tärkeää ottaa huomioon henkilökohtaiset mieltymykset ja ajo-olosuhteet lumilautaa valittaessa.

Osta suulakepuristetun pohjan lumilauta verkossa

Snowboards.eu/dk osoitteessa , olet oikeassa paikassa, jos haluat ostaa suulakepuristetun pohjan lumilaudan. Bataleon Jones Roxy Arbor Burton Nidecker Rome Capita Gnu Valikoimastamme löydät lumilaudat parhailta tuotemerkeiltä, kuten , , , Lib-Tech, , , , , , ja . Voit tilata turvallisesti ja nopeasti. Tarvitsetko lisätietoja tai haluatko nähdä lumilaudat oikeassa elämässä? Pistäydy sitten lumilautamyymälässämme.