Holmenkol

Holmenkol suksien ja lumilautojen vahaus- ja teroitussetti

Ajattelitko vahata suksesi tai lumilautasi? Silloin ajattelet heti Holmenkol. Tämä tuotemerkki on valmistanut vahaa vuodesta 1922 lähtien, joten se on vanhin suksivahaa valmistava tuotemerkki. Lisäksi tuotemerkki edustaa huippusuorituskykyä tekstiilien hoidossa.

 • Suksien ja lumilautojen vahaus
 • Suksien ja lumilautojen vahaus
 • Tekstiilien hoito

Paras suorituskyky saavutetaan, kun alat itse huoltaa ja virittää suksiasi tai lumilautaasi. Se ei ole kovin vaikeaa, mutta on tärkeää noudattaa oikeaa järjestystä. Tietenkin myös oikeiden materiaalien käyttö on tärkeää. Aloitat aina teroittamalla ensin teräsreunat. Vasta kun teräsreunat ovat täysin terävät, voit aloittaa vahaamisen. Haluaisitko aloittaa itse? Autamme sinua mielellämme alkuun. Pidämme säännöllisesti vahaus- ja teroituskursseja. Ota yhteyttä ja kysy mahdollisuuksista. Olemme jo koonneet useita täydellisiä sarjoja osoitteesta Holmenkol, jotta sinulla on heti oikeat tarvikkeet.

Holmenkol teroitussarja

Haluatko vahata tai teroittaa suksesi tai lumilautasi itse? Silloin lumilautojen teroitussettiosoitteesta Holmenkol on välttämätön. Hyvin teroitettu teräsreuna antaa paremman pidon, paremman liukukyvyn ja saa teräsreunan pysymään terävänä pidempään. Kaikenlaisten viilojen, kuten timantti-, kivi- ja rautaviilojen lisäksi Holmenkol tarjoaa myös täydellisen teroitussarjan. Tämä teroitussarja sisältää seuraavat tuotteet:

 • Timanttiviila medium
 • Ammattikäyttöön tarkoitettu teroitin
 • Edge Trick
 • Schleifgummi

holmenkol wax

Teroita suksesi tai lumilautasi itse Holmenkol?

Älä enää koskaan mene lumeen tylpällä teräsreunalla! On tärkeää, että työskentelet aina karkeasta hienoon. Talviurheilun aikana voit helposti hioa teräsreunan, jotta saat parhaan mahdollisen pidon kovassa lumessa. Oletko vakuuttunut aloittamaan teroittamisen itse? Tutustu koko teroitusartikkelikokoelmaan täällä. Vieläkö jännittää ja haluat ensin nähdä, miten se tehdään? Ei hätää. Tule käymään näyttelytilassamme Nijverdalissa. Autamme sinua mielellämme! Voimme esimerkiksi teroittaa suksesi tai lumilautasi yhdessä. Opetamme sinulle oikean järjestyksen askel askeleelta. Annamme myös vinkkejä siitä, miten teroittamalla teräksen reuna tietyssä kulmassa saat enemmän pitoa.

Holmenkol vahasarja

Kun lumilautasi tai suksesi on teroitettu, voit vahata pohjan tai alustan. Tämä voidaan tehdä eri tavoin, mutta paras tapa on kuumavaha. Levitä vaha silitysraudalla. Varmista ensin, että lauta on puhdas. Tämä voidaan tehdä Holmenkol WaxAb-suihkeella tai kuumavahalla kuumiin olosuhteisiin. Helpottaaksemme työtäsi Holmenkol on koonnut Wax-setin, jossa on kaikki, mitä tarvitset suksen tai lumilautan kunnolliseen vahaamiseen. Tämä setti koostuu seuraavista tuotteista:

 • Smartwaxer
 • Synteettinen harja
 • Hevosenhiuspensseli
 • Kupariharja
 • Vaha ab 200ml
 • Sidontatulppa
 • FX-nauhat musta 5 kpl
 • kaavin 3mm
 • Worldcup mix Kylmä punainen-sininen 2x35gr.
 • Worldcup mix Kuuma kelta-punainen 2x35gr.
 • vahakotelo

holmenkol

Haluatko vahata suksesi tai lumilautasi itse?

Suosittelemme ehdottomasti vahaamaan suksesi tai lumilautasi itse! Voit itse päättää, mitä vahaa käytät. Useimmissa liikkeissä suksesi tai lumilautasi vahataan monitoimivahalla. Siinä ei ole mitään väärää, mutta jos lähdet talviurheilumatkalle myöhään kaudella, on suositeltavaa käyttää lämpimiin olosuhteisiin tarkoitettua vahaa. Lisäksi voit käyttää silitysrautaa, jolla saat sulatettua vahaa syvemmälle alustaan, jolloin voit levittää useita kerroksia. Haluaisitko aloittaa lumilautavahauksen? Ja mietitkö, miten vahata lautasi? Autamme sinua mielellämme alkuun. Pidämme säännöllisesti vahausklinikoita lumilautamyymälässämme. Tarjoamme myös mahdollisuuden vahata lumilautasi yhdessä. Selitämme vaihe vaiheelta, mitä siihen kuuluu

Holmenkol slijpset

Holmenkol Nestemäinen vaha

Holmenkol on kehittänyt jotain uutta, joka tekee vahaamisesta lomalla paljon helpompaa. Useimmat nestemäiset vahat riittävät päiväksi. Merkki on nyt tuonut markkinoille nestemäisen version suositusta Alpha, beta ja Ultra -seoksestaan. Tämä nestemäinen vaha levittyy helposti liinalla. Toisin kuin useimmat nestemäiset vahat, se tunkeutuu syvälle alustaan. Levitä hiihtämisen tai lumilautailun jälkeen, jotta se imeytyy nukkuessasi. Harjaa se pois ja lumilautasi tai suksesi on valmis uuteen upeaan päivään.

Holmenkol Betamix all temperture -vaha

Myydyin Holmenkol vaha on Betamix. Tämä on kaikkiin lämpötiloihin sopiva vaha, joka toimii myös hyvänä pohjana. Periaatteessa uuteen lumilautaan tai sukseen voi levittää useita kerroksia Betamix-vahaa. Laudat ja sukset vahataan tehtaalta lähtien vähintään. Ennen kuin siis lähdet uudella hankinnallasi ensimmäistä kertaa lumeen, kannattaa se vahata hyvin. Kun pohja on vahattu hyvin, voit tarvittaessa viimeistellä sen. Lisäliukua varten voit levittää fluorikerroksen Holmenkol Racing Base LF21 -vahalla.

Suksien tai lumilautojen vahausjärjestys seuraavilla välineillä Holmenkol

Suksen tai lumilautan vahaaminen ja kiillottaminen itse on tietysti hauskaa. Se lisää talviurheilun nautintoa. Mutta mikä on oikea järjestys? Aivan yksinkertaisesti. Aloita aina ensin lumilaudan tai suksen teroittaminen.

Suksien ja lumilautojen teroittaminen Holmenkol

 1. Kiinnitä suksi tai lumilauta oikeilla kiinnikkeillä, kuten Holmenkol Freeride Fixillä.
 2. Tarkista, ettei teräspuolella ole purseita. Tämän teet tietenkin katsomalla tarkasti, mutta myös tunnustelemalla huolellisesti. Tunnetko kolhuja? Kulje sitten teräspuolta pitkin Oxyd minillä. Laita vaaleanpunainen kivi viilanpitimeen ja anna sen liukua teräspuolta pitkin. Kuulet ja tunnet, kun kuoppia ei enää ole.
 3. Onko teräsreunalla jo oikea kulma? Esimerkiksi 88° tai 89°? Silloin on nyt kyse siitä, että se saadaan teräväksi. Oletko ostanut uudet sukset tai lumilaudan? Silloin kulma on aina 90°. Silloin siihen pitäisi hioa uusi kulma.
 4. Jos teräspuoli on ottanut melkoisen koville talviurheilun aikana, aloita karkeammalla viilalla. Esimerkiksi Holmenkol Racing File L Maxi. On sanomattakin selvää, että karkea viila poistaa enemmän teräksen reunaa kuin hieno viila.
 5. Kun teräspuoli on taas tasainen ja kuopat ovat hävinneet, kannattaa tehdä sama uudelleen, mutta hienommalla viilalla, kuten Holmenkol Racing File M Maxi.
 6. Viiloilla hiomisen jälkeen teräspuolelle jää hiomapurseja. Teräsreuna näyttää terävältä ja kyllä, jos ohitat sen kynsilläsi, teräsreuna raaputtaa pois kerroksen kynttä. Vielä terävämpi terävyys saadaan aikaan timanttiviiloilla. Kuten suurten viilojen kanssa, kannattaa aina käyttää karkeasta hienoon. Keskikokoinen timanttiviila riittää mainiosti.
 7. Teroituksen jälkeen älä unohda tylpistää kosketuskohtia Holmenkol Schleifgummi. Jos et tee tätä, huomaat, että suksi tai lumilauta puree kääntyessä.

Lumilaudan vahaus Holmenkol

 1. Ennen kuin aloitat vahauksen, alustan on oltava puhdas. Voit puhdistaa sen Holmenkol Waxabilla. Tämä poistaa lian, jonka muuten työntäisit pohjaan vahalla.
 2. Tarkista pohja vaurioiden varalta. Niitä voi syntyä esimerkiksi törmätessäsi kiveen. Nämä reiät tai halkeamat voidaan täyttää Repair Stripsillä.
 3. Ennen vahan levittämistä harjaa pohja kupariharjalla. Tämä avaa pohjan rakennetta, jotta se voi imeä vahaa paremmin. Tee tämä joka kerta ennen vahausta.
 4. Jos haluat poistaa vanhan vahan alustasta, levitä ensin kerros pehmeää vahaa, kuten Holmenkol Alpha Mix. Tämä keltainen vaha toimii parhaiten syksyllä, kun lämpötila on korkeampi. Voit myös käyttää tätä vahaa puhdistaaksesi pohjan vielä syvemmältä. Levitä vaha vaharaudalla ja levitä se alustasi päälle. Kun olet vahannut 5 minuuttia, raaputa vaha välittömästi pois laudan tai suksen pohjasta. Vaha on vielä hieman pehmeää, joten se vetää lian pois alustasi huokosista.
 5. Nyt voit levittää pohjakerroksen Beta Mixillä. Mutta ennen tämän kerroksen levittämistä harjaa uudelleen ostoharjalla. Levitä vaha ja levitä se pohjan päälle. Anna vahan kuivua huolellisesti vähintään puoli tuntia. Mieluiten hieman pidempään.
 6. Kun vaha on kovettunut hyvin, kaavi ylimääräinen vaha pois laudalta. Tämä tehdään Holmenkol Plexiklinge tai kaavin. Käytä peukaloita työntääksesi kaavinta poispäin itsestäsi pituussuunnassa. Jatka raapimista, kunnes kaikki vaha on poistettu laudasta.
 7. Oletko levittänyt useita kerroksia vahaa? Harjaa sitten pohjaa hevosenhiusharjalla. Tämä harja on pehmeämpi kuin kupariharja. Harjaaminen hevosenhiusharjalla tuo tekstuurin uudelleen esiin.

Holmenkol Osta verkosta osoitteesta Snowboards.fi

Oletko vakuuttunut aloittamaan Holmenkol? Tutustu sitten koko mallistoomme vaha-artikkelit. Haluaisitko enemmän tietoa? Vai haluaisitko nähdä, miten me teemme sen? Sinä voit! Poikkea näyttelytilassamme Nijverdalissa, niin autamme sinua mielellämme.