Yleiset ehdot
Sisällysluettelo:
Artikkeli 1 - Määritelmät
Artikkeli 2 - Yrityksen tunnistetiedot
Artikkeli 3 - Soveltamisala
Artikkeli 4 - Tarjous
Artikkeli 5 - Sopimus
Artikkeli 6 - Peruutusoikeus
Artikkeli 7 - Peruutuskustannukset
Artikkeli 8 - Peruutusoikeuden poissulkeminen
Artikkeli 9 - Hinta
Artikkeli 10 - Vastaavuus ja takuu
Artikkeli 11 - Toimitus ja suoritus
Artikkeli 12 - Pitkäaikaiset sopimukset: kesto, irtisanominen ja jatkaminen
Artikkeli 13 - Maksu
Artikkeli 14 - Valitukset
Artikkeli 15 - Riidat
Artikkeli 16 - Lisä- tai poikkeavat ehdot
Artikkeli 1 - Määritelmät
Näissä ehdoissa tarkoitetaan seuraavilla käsitteillä:
- Harkinta-aika: aika, jonka kuluessa kuluttaja voi käyttää peruutusoikeuttaan;
- Kuluttaja: luonnollinen henkilö, joka ei toimi ammatissaan tai liiketoiminnassaan ja tekee etäkauppasopimuksen yrityksen kanssa;
- Päivä: kalenteripäivä;
- Pitkäaikainen sopimus: etäkauppasopimus, joka koskee sarjaa tuotteita ja/tai palveluita, joiden toimitus ja/tai suoritus ajoittuvat ajallisesti;
- Pysyvä tallennusväline: mikä tahansa väline, joka mahdollistaa kuluttajan tai yrityksen tallentaa hänelle henkilökohtaisesti suunnattua tietoa tavalla, joka mahdollistaa tiedon tulevaisuudessa tapahtuvan tarkastelun ja muuttamattoman toiston;
- Peruutusoikeus: kuluttajan mahdollisuus peruuttaa etäkauppasopimus harkinta-ajan kuluessa;
- Mallilomake: mallilomake peruuttamista varten, jonka yritys tarjoaa kuluttajalle, kun tämä haluaa käyttää peruutusoikeuttaan;
- Yritys: luonnollinen henkilö tai oikeushenkilö, joka tarjoaa kuluttajille etäkaupassa tuotteita ja/tai palveluita;
- Etäkauppasopimus: sopimus, joka tehdään yrityksen järjestämässä etäkauppajärjestelmässä, joka koskee tuotteiden ja/tai palveluiden tarjoamista ja joka sulkeutuu sopimuksen tekemisen yhteydessä käytetyn yhden tai useamman etäviestintätekniikan avulla;
- Etäviestintätekniikka: keino, jota voidaan käyttää sopimuksen tekemiseen siten, että kuluttaja ja yritys eivät ole samassa tilassa samanaikaisesti.
- Yleiset ehdot: yrityksen voimassa olevat yleiset ehdot.
Artikkeli 2 - Yrityksen tunnistetiedot
Sideways
Hinmanweg 3 BE68
7575BE, Oldenzaal
Puhelinnumero: +31(0)548201001
Sähköpostiosoite: [email protected]
Y-tunnus: 94075816
ALV-tunnus: NL866627042B01
Artikkeli 3 - Soveltamisala
- Nämä yleiset ehdot koskevat kaikkia yrityksen tarjouksia ja kaikkia etäkauppasopimuksia ja tilauksia yrityksen ja kuluttajan välillä.
- Ennen etäkauppasopimuksen solmimista kuluttajalle annetaan näiden yleisten ehtojen teksti saataville. Jos tämä ei ole kohtuudella mahdollista, kuluttajalle ilmoitetaan, että yleiset ehdot ovat nähtävissä yrityksen verkkosivuilla ja ne lähetetään kuluttajalle pyynnöstä mahdollisimman pian ja maksutta.
- Jos etäkauppasopimus solmitaan sähköisesti, kuluttajan on mahdollista saada nämä yleiset ehdot sähköisesti niin, että ne voidaan tallentaa kestävälle tallennusvälineelle ennen etäkauppasopimuksen solmimista. Jos tämä ei ole kohtuudella mahdollista, kuluttajalle ilmoitetaan, mistä yleiset ehdot voi saada sähköisesti ja että ne voidaan lähettää kuluttajalle sähköisesti tai muulla tavalla pyynnöstä ja maksutta.
- Mikäli näiden yleisten ehtojen lisäksi sovelletaan erityisiä tuote- tai palvelukohtaisia ehtoja, kuluttaja voi aina vedota hänelle edullisimpaan sovellettavaan ehtoon, jos yleisten ehtojen ja erityisten ehtojen välillä on ristiriitaa.
- Mikäli jokin näiden yleisten ehtojen määräys on kokonaan tai osittain mitätön tai pätemätön, tämä ei vaikuta etäkauppasopimuksen ja näiden ehtojen muihin osiin, ja kyseinen määräys korvataan keskinäisellä sopimuksella niin, että alkuperäisen määräyksen tarkoitus pyritään mahdollisuuksien mukaan saavuttamaan.
- Tilanteissa, jotka eivät ole määritelty näissä yleisissä ehdoissa, sovelletaan ehtojen 'hengen' mukaisia tulkintoja.
- Tulkintaan tai yhden tai useamman ehtojen sisällön selvittämiseen liittyvistä epäselvyyksistä on tehtävä tulkinta yleisten ehtojen 'hengen' mukaisesti.
Artikkeli 4 - Tarjous
- Jos tarjouksella on rajoitettu voimassaoloaika tai se tehdään tietyin ehdoin, tämä ilmoitetaan selkeästi tarjouksessa.
- Tarjous on sitoumukseton. Yritys voi muuttaa ja sovittaa tarjousta.
- Tarjous sisältää täydellisen ja tarkkan kuvauksen tarjotuista tuotteista ja/tai palveluista. Kuvaus on riittävän yksityiskohtainen mahdollistaakseen kuluttajan asianmukaisen arvioinnin tarjouksesta. Jos yritys käyttää kuvia, ne ovat totuudenmukainen esitys tarjotuista tuotteista ja/tai palveluista. Selkeät virheet tai ilmeiset virheet tarjouksessa eivät sido yritystä.
- Kaikki tarjouksessa olevat kuvat, tiedot ja tiedot ovat ohjeellisia eikä niiden perusteella voida vaatia vahingonkorvausta tai sopimuksen purkamista.
- Tuotteiden kuvat ovat totuudenmukainen esitys tarjotuista tuotteista. Yritys ei voi taata, että kuvissa esitetyt värit vastaavat täysin tuotteiden todellisia värejä.
- Jokainen tarjous sisältää sellaiset tiedot, jotka tekevät kuluttajalle selväksi, mitkä oikeudet ja velvollisuudet liittyvät tarjouksen hyväksymiseen. Tämä koskee erityisesti:
-
- hinta sisältäen verot;
- mahdolliset toimituskustannukset;
- tapaa, jolla sopimus syntyy ja tarvittavat toimenpiteet sen tekemiseksi;
- sovelletaanko peruutusoikeutta vai ei;
- maksun, toimituksen ja sopimuksen täytäntöönpanon menetelmää;
- tarjouksen hyväksymisen määräaikaa tai aikaa, jonka kuluessa yritys takaa hinnan;
- etäviestintätekniikan käytön kustannusten määrää, jos etäviestintätekniikan käytöstä aiheutuvat kustannukset lasketaan muulla perusteella kuin käytetyn viestintävälineen säännöllisellä perustariffilla;
- arkistoidaanko sopimus sen syntymisen jälkeen, ja jos näin tapahtuu, kuinka kuluttaja voi tarkastella sitä;
- tapaa, jolla kuluttaja voi tarkistaa ja tarvittaessa korjata sopimuksen osana toimitettuja tietoja ennen sopimuksen tekemistä;
- muita mahdollisia kieliä, joilla sopimus voidaan tehdä, paitsi hollantia;
- niitä käyttäytymissääntöjä, joihin yritys on sitoutunut, ja tapaa, jolla kuluttaja voi tarkistaa nämä käyttäytymissäännöt sähköisen tietoverkon kautta; ja
- etäkaupan kestävän sopimuksen vähimmäiskestoa pitkäaikaisessa sopimuksessa.
Artikkeli 5 - Sopimus
- Sopimus syntyy kuluttajan tarjouksen hyväksymisen ja siihen liittyvien ehtojen täyttämisen hetkellä, ellei 4. kohdassa toisin määrätä.
- Jos kuluttaja on hyväksynyt tarjouksen sähköisen viestinnän keinoin, yritys vahvistaa välittömästi sähköisen viestinnän avulla, että se on vastaanottanut tarjouksen hyväksynnän. Kun yritys ei ole vielä vahvistanut hyväksyntää, kuluttaja voi purkaa sopimuksen.
- Sopimuksen elektronisen muodon tapauksessa yritys ryhtyy asianmukaisiin teknisiin ja organisatorisiin toimenpiteisiin elektronisen tietonsiirron suojaamiseksi ja tarjoaa turvallisen verkkoympäristön. Jos kuluttaja voi maksaa sähköisesti, yritys noudattaa asianmukaisia turvatoimenpiteitä.
- Yritys voi lain puitteissa selvittää, kykeneekö kuluttaja täyttämään maksuvelvollisuutensa sekä kaikki ne seikat ja tekijät, jotka ovat merkityksellisiä etäkauppasopimuksen järkevää tekemistä varten. Jos yritys perustellusti katsoo tämän tutkimuksen perusteella, että sopimusta ei pidä tehdä, se voi kieltäytyä hyväksymästä tilausta tai asettaa sille erityisiä ehtoja.
- Yritys toimittaa kuluttajalle seuraavat tiedot tuotteesta tai palvelusta siten, että ne voidaan tallentaa kuluttajan kannalta helposti saataville pysyvälle tallennusvälineelle:
- yrityksen sijaintiosoite, johon kuluttaja voi ottaa yhteyttä valituksissa;
- ehdot, joilla kuluttaja voi käyttää peruutusoikeuttaan, tai selvä ilmoitus peruutusoikeuden poistamisesta;
- tiedot takuista ja jälkimarkkinointipalveluista;
- tässä artiklassa 4 kohdan 3 mukaiset tiedot, ellei yritys ole jo toimittanut niitä kuluttajalle ennen sopimuksen täytäntöönpanoa;
- edellytykset sopimuksen irtisanomiseen, jos sopimus kestää yli vuoden tai on määräämätön;
- Pitkäaikaisen sopimuksen tapauksessa edellä 3. kohdassa mainittua ehtoa sovelletaan vain ensimmäiseen toimitukseen.
- Jokainen sopimus tehdään sitoumuksen ehdolla, että kyseiset tuotteet ovat riittävästi saatavilla.
Artikkeli 6 - Peruutusoikeus
Tuotteiden toimituksen yhteydessä:
- Tuotteiden ostamisen yhteydessä kuluttajalla on oikeus peruuttaa sopimus ilman perusteluita 14 päivän kuluessa. Tämä peruuttamisoikeus alkaa tuotteen vastaanottamispäivästä kuluttajan tai kuluttajan ennakkoon ilmoittaman ja yritykselle tiedossa olevan edustajan toimesta.
- Peruuttamisajan aikana kuluttaja käsittelee tuotetta ja pakkausta huolellisesti. Hän avaa tai käyttää tuotetta vain sen verran kuin on tarpeen tuotteen arvioimiseksi. Jos kuluttaja käyttää peruuttamisoikeuttaan, hän palauttaa tuotteen kaikkine lisävarusteineen ja - jos mahdollista - alkuperäisessä kunnossa ja paketissa yrityksen antamien kohtuullisten ja selkeiden ohjeiden mukaisesti.
- Jos kuluttaja haluaa käyttää peruuttamisoikeuttaan, hänen on ilmoitettava siitä yritykselle 14 päivän kuluessa tuotteen vastaanottamisesta. Ilmoitus on tehtävä käyttämällä mallilomaketta. Kuluttajan on toimitettava todiste siitä, että tavarat on palautettu ajoissa, esimerkiksi postitse lähetettävän lähetyksen toimitustodistuksella.
- Jos asiakas ei ole ilmoittanut peruuttamisoikeuden käytöstä 2. ja 3. kohdassa mainittujen määräaikojen päättymisen jälkeen, ostosopimus on voimassa.
Palvelujen toimituksen yhteydessä:
- Palvelujen toimituksen yhteydessä kuluttajalla on oikeus peruuttaa sopimus ilman perusteluita vähintään 14 päivän kuluessa sopimuksen tekemisestä.
- Kuluttajan on käytettävä peruuttamisoikeuttaan noudattamalla yrityksen tarjoamia järkeviä ja selkeitä ohjeita, jotka on annettu tarjouksen yhteydessä ja/tai viimeistään toimituksen yhteydessä.
Artikkeli 7 - Peruutuskustannukset
- Jos kuluttaja käyttää peruutusoikeuttaan, hän vastaa enintään palautuskustannuksista.
- Jos kuluttaja on maksanut summan, yritys palauttaa tämän summan niin pian kuin mahdollista, mutta viimeistään 14 päivän kuluessa peruutuksesta. Tässä tapauksessa edellytyksenä on, että tuote on jo palautettu verkkokauppaan tai että täydellisestä palautuksesta on esitetty luotettava näyttö. Palautus suoritetaan samalla maksutavalla, jota kuluttaja käytti, ellei kuluttaja nimenomaisesti suostu toiseen maksutapaan.
- Mikäli kuluttaja aiheuttaa itse tuotteen huolimattoman käsittelyn seurauksena vaurioita, hän on vastuussa mahdollisesta tuotteen arvon alenemisestä.
- Kuluttajaa ei voida pitää vastuussa tuotteen arvon alentumisesta, jos yritys ei ole toimittanut kaikkia lakisääteisiä tietoja peruutusoikeudesta ennen ostosopimuksen tekemistä.
Artikkeli 8 - Peruutusoikeuden poissulkeminen
- Yritys voi sulkea kuluttajan peruutusoikeuden pois tuotteista, kuten kohdissa 2 ja 3 kuvataan. Peruutusoikeuden poissulkeminen on mahdollista vain, jos yritys on ilmoittanut siitä selkeästi tarjouksessa tai viimeistään ennen sopimuksen tekemistä.
- Peruutusoikeuden poissulkeminen on mahdollista vain seuraaville tuotteille:
- joita yritys on valmistanut kuluttajan antamien tarkkojen vaatimusten mukaisesti;
- joilla on selvästi henkilökohtainen luonne;
- joita ei voida palauttaa luonteensa vuoksi;
- joita voidaan nopeasti pilaantua tai vanhentua;
- joille hinta määräytyy rahoitusmarkkinoiden vaihteluiden perusteella, joista yritys ei voi vaikuttaa;
- yksittäisille sanomalehdille ja aikakauslehdille;
- äänitteille ja videoille sekä tietokoneohjelmille, joiden tiiviste on rikottu kuluttajan toimesta;
- hygieniatuotteille, joiden tiiviste on rikottu kuluttajan toimesta.
- Peruutusoikeuden poissulkeminen on mahdollista vain palveluille:
- kuten majoitukselle, kuljetukselle, ravintolatoiminnalle tai vapaa-ajan aktiviteeteille, jotka toteutetaan tiettynä päivänä tai tietyllä aikavälillä;
- jos kuluttaja on antanut nimenomaisen suostumuksensa palvelun suorittamiseen ennen peruutusoikeuden päättymistä;
- liittyen vedonlyöntiin ja arpajaisiin.
Artikkeli 9 - Hinta
- Tarjouksen voimassaolon aikana ilmoitetut hinnat tuotteille ja/tai palveluille eivät nouse, lukuun ottamatta arvonlisäveron muutosten aiheuttamia hinnanmuutoksia.
- Edellisestä kohdasta poiketen yritys voi tarjota tuotteita tai palveluja, joiden hinnat ovat sidoksissa rahoitusmarkkinoiden vaihteluihin, ja joille yritys ei voi vaikuttaa, muuttuvilla hinnoilla. Näiden vaihteluiden ja mahdollisesti mainittujen hintojen olevan suuntaa antavia tulee olla ilmoitettu tarjouksessa.
- Hintojen nostaminen 3 kuukauden kuluessa sopimuksen tekemisestä on sallittu vain, jos se johtuu lainsäädännöstä tai määräyksistä.
- Hinnankorotukset 3 kuukauden jälkeen sopimuksen tekemisestä ovat sallittuja vain, jos yritys on neuvotellut ne ja:
- niiden syynä ovat lainsäädännölliset säännökset tai määräykset; tai
- kuluttajalla on oikeus irtisanoa sopimus siitä päivästä lähtien, kun hinnankorotus tulee voimaan.
- Tuotteiden ja palvelujen tarjouksessa ilmoitetut hinnat sisältävät arvonlisäveron.
- Kaikki hinnat ovat kirjoitus- ja painovirheiden varalta. Kirjoitus- ja painovirheiden seurauksista ei hyväksytä vastuuta. Kirjoitus- ja painovirheiden tapauksessa yritys ei ole velvollinen toimittamaan tuotetta virheelliseen hintaan.
Artikkeli 10 - Vastaisuus ja takuu
- Yritys takaa, että tuotteet ja/tai palvelut vastaavat sopimusta, tarjouksessa ilmoitettuja eritelmiä, normaalin luotettavuuden ja/tai käyttökelpoisuuden vaatimuksia ja/tai sopimuksen tekopäivän voimassa olevia lakisääteisiä määräyksiä ja/tai viranomaismääräyksiä. Mikäli niin sovitaan, yritys takaa myös, että tuote soveltuu muuhun kuin normaaliin käyttöön.
- Yrityksen, valmistajan tai maahantuojan antama takuu ei vaikuta kuluttajan oikeuksiin ja vaatimuksiin, jotka hän voi esittää sopimuksen perusteella yritystä kohtaan.
- Mahdolliset viat tai virheelliset toimitukset on ilmoitettava kirjallisesti yritykselle viimeistään 4 viikon kuluessa toimituksesta. Tuotteiden palautus on suoritettava alkuperäispakkauksessa ja uudessa kunnossa.
- Yrityksen takuuaika vastaa valmistajan takuuaikaa. Yritys ei ole koskaan vastuussa tuotteiden lopullisesta soveltuvuudesta yksittäiseen kuluttajankäyttöön, eikä mahdollisista neuvoista tuotteiden käytöstä tai soveltamisesta.
- Takuu ei koske seuraavia tilanteita:
- Kuluttaja on itse korjannut toimitetut tuotteet ja/tai antanut kolmansien osapuolten korjata ne;
- Toimitetut tuotteet ovat altistuneet poikkeuksellisille olosuhteille tai niitä on muutoin käsitelty huolimattomasti tai ne ovat ristiriidassa yrityksen antamien ohjeiden ja/tai pakkauksen merkintöjen kanssa;
- Viasta tai puutteesta aiheutunut vahinko on kokonaan tai osittain seurausta hallituksen antamista tai antamista säännöksistä materiaalien luonteesta tai laadusta.
Artikkeli 11 - Toimitus ja suoritus
- Yritys ottaa suurimman huolellisuuden huomioon tuotteiden tilaamisen ja palvelujen suorittamisen yhteydessä sekä palvelujen myöntämistä koskevissa hakemuksissa.
- Toimituspaikkana on kuluttajan yritykselle ilmoittama osoite.
- Sen mukaisesti, mitä tästä kohdasta 4 on mainittu, yritys suorittaa hyväksytyt tilaukset asianmukaisesti, mutta viimeistään 30 päivän kuluessa, ellei kuluttaja ole hyväksynyt pidempää toimitusaikaa. Jos toimitus viivästyy tai jos tilausta ei voida suorittaa tai se voidaan suorittaa vain osittain, kuluttaja saa siitä tiedon viimeistään 30 päivän kuluttua tilauksen tekemisestä. Kuluttajalla on tällöin oikeus purkaa sopimus ilman kustannuksia. Kuluttajalla ei ole oikeutta vahingonkorvaukseen.
- Kaikki toimitusajat ovat ohjeellisia. Kuluttaja ei voi vedota mahdollisiin mainittuihin aikarajoihin. Aikarajan ylittyminen ei anna kuluttajalle oikeutta vahingonkorvaukseen.
- Mikäli purkaminen tapahtuu tämän artiklan 3 kohdan mukaisesti, yrityksen on palautettava kuluttajan maksama summa niin pian kuin mahdollista, mutta viimeistään 14 päivän kuluessa purkamisesta.
- Jos tilatun tuotteen toimittaminen osoittautuu mahdottomaksi, yritys pyrkii tarjoamaan vaihtoehtoisen tuotteen. Viimeistään toimituksen yhteydessä ilmoitetaan selkeästi ja ymmärrettävästi, että vaihtoehtoinen tuote toimitetaan. Vaihtoehtoisten tuotteiden osalta peruutusoikeutta ei voida sulkea pois. Mahdolliset palautuskustannukset ovat yrityksen vastuulla.
- Tuotteiden vaurioitumisen ja/tai katoamisen riski on yrityksen vastuulla aina siihen asti, kunnes tuotteet on toimitettu kuluttajalle tai etukäteen ilmoitetulle ja yritykselle tiedossa olevalle edustajalle, ellei toisin ole nimenomaisesti sovittu.
Artikkeli 12 - Pysyvät sopimukset: kesto, irtisanominen ja uusiminen
Irtisanominen
- Kuluttaja voi irtisanoa toistuvasti toimitettuja tuotteita (mukaan lukien sähkö) tai palveluita koskevan sopimuksen, joka on tehty määräämättömäksi ajaksi, milloin tahansa noudattaen sovittuja irtisanomissääntöjä ja enintään yhden kuukauden irtisanomisaikaa.
- Kuluttaja voi irtisanoa määräaikaisen sopimuksen, joka koskee toistuvasti toimitettuja tuotteita (mukaan lukien sähkö) tai palveluita, milloin tahansa määräajan päättyessä noudattaen sovittuja irtisanomissääntöjä ja enintään yhden kuukauden irtisanomisaikaa.
- Kuluttaja voi irtisanoa edellä mainitut sopimukset:
- milloin tahansa, eikä häntä rajoiteta irtisanomaan sopimusta tietyllä hetkellä tai tiettynä ajanjaksona;
- vähintään samalla tavalla kuin hän on ne tehnyt;
- aina samalla irtisanomisajalla kuin yritys on itselleen sopinut.
Uusiminen
- Määräaikainen sopimus, joka koskee toistuvasti toimitettuja tuotteita (mukaan lukien sähkö) tai palveluita, ei saa uusiutua tai uudistua hiljaisesti määräaikaiseksi.
- Edellisestä kohdasta poiketen määräaikainen sopimus, joka koskee toistuvasti toimitettuja päivittäin, viikoittain ja kuukausittain ilmestyviä sanomalehtiä ja aikakauslehtiä, voi uusiutua hiljaisesti enintään kolmeksi kuukaudeksi, jos kuluttaja voi irtisanoa tämän jatkosopimuksen sen päättyessä enintään yhden kuukauden irtisanomisajalla.
- Määräaikainen sopimus, joka koskee toistuvasti toimitettuja tuotteita tai palveluita, voi uusiutua hiljaisesti toistaiseksi vain, jos kuluttaja voi irtisanoa sen milloin tahansa enintään yhden kuukauden irtisanomisajalla ja enintään kolmen kuukauden irtisanomisajalla silloin, kun sopimus koskee päivittäin, viikoittain tai kuukausittain toistuvia sanomalehtiä ja aikakauslehtiä.
- Määräaikainen sopimus lyhyen ajanjakson aikana toistuvasti toimitettavista päivittäisistä sanomalehdistä, uutiskirjeistä ja aikakauslehdistä (kokeilu- tai esittelytilaus) ei uusiudu hiljaisesti ja päättyy automaattisesti kokeilu- tai esittelyjakson päätyttyä.
Kesto
- Mikäli sopimus kestää yli vuoden, kuluttajalla on oikeus irtisanoa sopimus milloin tahansa enintään yhden kuukauden irtisanomisajalla, ellei kohtuus ja oikeudenmukaisuus estä irtisanomista ennen sopimuksen sovittua päättymisaikaa.
Artikkeli 13 - Maksu
- Ellei toisin sovita, kuluttajan on maksettava veloitettavat määrät viimeistään seitsemän työpäivän kuluessa määräajan alkamisesta, kuten on määritelty artiklan 6 kohdan 1 mukaisessa harkinta-ajassa. Palvelusopimuksen tapauksessa tämä aika alkaa kuluttajan saadessa sopimuksen vahvistuksen.
- Kuluttajalla on velvollisuus ilmoittaa välittömästi yritykselle kaikki maksutiedoissa olevat virheet.
- Mikäli kuluttaja laiminlyö maksun, yrityksellä on, lukuun ottamatta laissa määriteltyjä rajoituksia, oikeus veloittaa kuluttajalta ennalta ilmoitetut kohtuulliset kulut.
Artikkeli 14 - Valitusten käsittely
- Yrityksellä on riittävästi julkistettu valitusten käsittelymenettely ja se käsittelee valituksen tämän menettelyn mukaisesti.
- Sopimuksen täytäntöönpanon valituksista on tehtävä täydellinen ja selkeä kuvaus viimeistään 7 päivän kuluessa siitä, kun kuluttaja on havainnut virheet.
- Yritykselle tehdyt valitukset käsitellään 14 päivän kuluessa vastaanottamispäivästä lukien. Jos valitus edellyttää ennakoitua pidempää käsittelyaikaa, yritys vastaa viestillä vastaanottamisen päivästä alkaen ilmoittaen odotetusta vastausajasta.
- Mikäli valitusta ei voida ratkaista keskinäisellä sopimuksella, syntyy riita, joka voidaan ratkaista riidanratkaisumenettelyn mukaisesti.
- Valitusten yhteydessä kuluttajan tulee ensin ottaa yhteyttä yritykseen. Jos verkkokauppa kuuluu WebwinkelKeur-säätiöön ja valituksia ei voida ratkaista keskinäisesti, kuluttajan tulee ottaa yhteyttä WebwinkelKeur-säätiöön (webwinkelkeur.nl), joka tarjoaa maksuttoman sovittelupalvelun. Tarkista, onko verkkokauppa rekisteröitynyt jäseneksi osoitteesta https://www.webwinkelkeur.nl/leden/. Mikäli riita ei silti ratkea, kuluttajalla on mahdollisuus saattaa valituksensa WebwinkelKeur-säätiön asettaman riippumattoman valituskomitean käsiteltäväksi. Tämän päätös on sitova, ja sekä yritys että kuluttaja hyväksyvät sen sitovaksi päätökseksi. Riidan ratkaisemista tällä valituskomitealla on kuluttajan maksettava tietty maksu. Valituksen voi myös ilmoittaa Euroopan ODR-alustalle (http://ec.europa.eu/odr).
- Valitus ei lykkää yrityksen velvollisuuksia, ellei yritys ilmoita kirjallisesti toisin.
- Mikäli valitus osoittautuu perustelluksi yrityksen valituksesta riippuen, yritys joko korvaa tuotteet ilmaiseksi tai suorittaa korjauksen.
Artikkeli 15 - Riitaisuudet
- Näihin yleisiin ehtoihin liittyviin sopimuksiin sovelletaan yksinomaan Alankomaiden lainsäädäntöä, vaikka kuluttaja asuisi ulkomailla.
- Wienin sopimusta ei sovelleta.
Artikkeli 16 - Lisä- tai poikkeavat ehdot
Lisäehtoja tai näiden yleisten ehtojen poikkeuksia ei saa olla kuluttajan haitaksi ja ne on vahvistettava kirjallisesti tai muulla tavalla, jotta kuluttaja voi tallentaa ne helposti pysyvälle tallennusvälineelle.